HARMAN TRAKTÖR OLARAK TÜRKİYE’YE İLK BİZ GETİRDİK!
Çorlu’da bulunan Harman Traktör ve Biçerdöver, yurtiçinde bulunan bayilerine eğitim seminerleri düzenlemeye aralıksız devam ediyor.
ÇORLU-İstanbul Yolu üzerinde bulunan Harman Traktör ve Biçerdöver tarafından bünyelerinde bulunan ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen bayi yetkilisine eğitim semineri düzenledi. Yapılan etkinlik hakkında DEVRİM’e bilgiler veren Harman Traktör ve Biçerdöver Sanayi ve Ticaret A. Ş. Satış Müdür Korhan Cengiz, “New Holland’ın en üst ve Premium dediğimiz makinası. Hem kapasiteli ve hem de teknolojik bir makina! CX8.80 diye adı geçiyor.
New Holland’ın Belçika’da bulunan fabrikasında üretimi gerçekleştiriliyor. Bu biçerdöver altı sarsaklı bir biçerdöver. Arkada sap kıyıcısı ve kavuz dağıtıcısı ile beraber içerisinde çok daha fazla kumanda var ve kapasiteli bir makina. Bin ve 2 bin dekar alanlar için üretilen bir makina. İç Anadolu’da mısır biçiminde o kadar zaman kazandırıyor ki çiftçiler bundan çok iyi verim alıyor. Türkiye’ye bu makinayı Harman Traktör olarak ilk biz getirdik. Dolayısıyla bu sezon getirdiğimiz için Haziran ve Temmuz ayında ilk biçimine girecek!
Herhangi bir sıkıntı da yaşamamak için Belçika’dan gelen eğitmenimiz ile beraber İç Anadolu ve Trakya’dan yetkili servislerimizi alıp eğitime soktuk. Makinanın genel özelliklerini görüp yaşanabilecek problemlerle nasıl çözüme ulaşacaklarının eğitimlerini görüyorlar. Daha önce de söylemiştim. Teknolojiyi yakından takip etmek istiyoruz. Geçtiğimiz Aralık ayında da motorlarımızı tanıtmıştık. Şimdi de böyle büyük bir makinanın hem elektronik hem de hidrolik bağlantılarının yanı sıra uydu bağlantılarını da anlatmaya çalışıyoruz.
Son yıllarda Türkiye’de kullanılan bir metot. Arazideki hem verim bakımından hem rutubetini, ekinin nerelerde az ve çok olduğunu gösterebilen ekipmanlara sahip. Aynı zamanda uydu ile makinanın operatöre gerek kalmadan biçimini yapmasını sağlıyor. Bu da bir takım veriler elde ediyor ve rapor çıkarıp ne tarafa daha fazla tohum, ya da ne kadar gübre atılacağını efektif bir şekilde sağlıyor. Bu teknolojiler olmadığında her tarafa eşit mesafede tohumu, ilacı ve gübreyi dağıtıyorduk. Bununla beraber daha iktisatlı bir ekim sağlayacağız.
Önümüzdeki 10 sene içerisinde bu teknoloji sayesinde aldığımız verileri işleyip ekipmanın ona göre davranmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çiftçilerimiz zaten açık görüşlü. Zaten onların talepleri ile bu şekilde oluyor. Biz de elimizden geldiğince teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz.” dedi.
‘BAYİLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ!’
Eğitimler sonrasında da bayi yetkililerine gerek teorik ve gerekse pratik eğitimler konusunda destek vermeye devam ettiklerini belirten Cengiz, “Biz burada teorik eğitimler veriyoruz. İş pratiğe döküldüğü zaman, biz de takıldıkları konularda devreye girerek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Zaman içerisinde de arkadaşlarımız bu sorunları en aza indirgemeye çalışıyorlar.” diye konuştu.
‘TRAKYA ÇİFTÇİSİ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ!’
Hangi teknolojik makine gelirse gelsin, Trakya Çiftçisinin sahiplenerek destek verdiğini söyleyen Cengiz, “Trakya çiftçisi bizim gözbebeğimiz! Hangi teknolojiyi getirirsek Trakya Çiftçimiz hemen sahipleniyor. Bizi izlemeye devam etsinler. Her türlü yeni teknolojiyi ayaklarına getirmeye gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
PLAKET VE SERTİFİKA VERİLDİ!
Düzenlenen eğitimin sonunda seminere katılan bayi yetkililerine Korhan Cengiz tarafından sertifika ve plaket verildi.